onsdag 19 januari 2011

Något sött, något annorlunda

Jag måste bara dela med mig av detta fantastiska recept. Fel årstid men den är så himla god. Åt den till lunch idag och njöt.

Glögggryta med dadlar
4 pers

700 g grytbitar av nöt
2 msk smör
3 dl vinglögg
2 msk konc kalvfond
2 lagerblad
2 stjärnanis
1 kanelstång
100 g dadlar
½ tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Garnering
rivet apelsinskal
lagerblad

Tillbehör
kokt potatis

Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna ca 3 min. Lägg över i en gryta och häll över stekfettet.

Häll på glögg och kalvfond. Lägg i lagerblad, stjärnanis och kanelstång. Låt koka upp. Lägg på ett lock och låt koka på svag värme ca 2 timmar tills köttet är mört. Lägg i dadlarna när ca 30 min återstår av koktiden.

Krydda grytan med salt och peppar. Garnera med apelsinskal och lagerblad. Servera grytan med kokt potatis.

En julig måltid men ack så god!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar